DEBELOST, KAJENJE, SPROSTITEV

Proti debelosti

Genetika, leta, način življenja, čustva in diete so faktorji, ki vplivajo na veliko verjetnost debelosti. Neravnotežje znotraj telesa nas vodi do poželenja po »nepravilni« prehrani. Debelost zdravi tudi akupunktura. Ta normalizira nivo krvi in limfne tekočine, zmanjša celotno telesno maso in poveča učinek vadbe. Punktiranje točk na ušesu pomaga zmanjšati apetit, poveča zadovoljstvo z manj hrane. Uravnotežen sistem preskrbi več cirkulacije krvi in hranil do mišic, kosti in tkiv, tako da lahko posameznik dlje telovadi in pri tem se porablja skladiščena maščoba, brez da bi postal utrujen in omotičen, kar so ponavadi stranski učinki začetne vadbe. Akupunktura pomirja apetit, vendar brez diete ne gre.

Proti kajenju

Predpogoj za uspeh trenutna prekinitev s kajenjem. Pri zdravljenju se izberejo točke, ki vplivajo na center za odvisnost v velikih možganih. Ob tem se stimulirajo še točke za pomirjanje, proti agresiji in nervozi, za boljše spanje in manjši apetit. Večina teh točk je na ušesu, telesne so pomožne, vendar stimulacija le teh prav tako pripomore k odvajanju.

Proti utrujenosti, za sprostitev

Z akupunkturo se lahko borimo tudi proti utrujenosti, zaspanosti in pomanjkanju telesne zmogljivosti. V prvi vrsti pomaga počitek in spanje, akupunktura pa odpravlja vzrok oz. dejavnik, ki ta stanja poglablja.